menu

Családireceptkönyv.hu

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


fél kg kelkáposzta
25 dkg sárgarépa
25 dkg krumpli
2 pár virsli
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 erőleveskocka
frissen őrölt bors
1 kk majoranna
1 kk köménymag
A levesbetéthez:
2 dl liszt
1 tojás
5 dkg szalonna
1 fej hagyma
1 ek sós paprikakrém

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára.
1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit.
Kevés vízzel félpuhára pároljuk.
Felöntjük, ne legyen nagyon híg!
Adjuk a leveskockákat, fűszerezünk.
Adjuk a kelkáposztát, majd a tésztát.
Amikor a tészta is kifőtt, adjuk a karikára vágott virslit, még egyet forr, tálalunk.
A levesbetét készítése:
Amíg a répa és a krumpli párolódik a másik ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
Üvegesre pároljuk a másik fej apróra vágott hagymát.
A sós, darált paprikakrémmel elkeverjük, hűlni hagyjuk.
2 dl lisztből 1 tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk.
Nagyon vékonyra nyújtjuk.
A paprikás hagymával kenjük a tésztát.
A szélét 1 cm szélesen visszahajtjuk, a hajtás mellett végigvágjuk, és ebből a visszahajtott szalagból masnicskákat kötünk.
A masnik után elvágjuk a tésztát, újabb masnit kötünk, megint vágunk.
Ha elfogy a szalag megint visszahajtunk, vágunk, csomózunk, vágunk, és így tovább − macerásabb leírni, mint megcsinálni!
A csomócskákat a munkalap lisztezett részére gyűjtjük, időnként lisztet szórunk rá, hogy össze ne tapadjanak.
Amikor az összes tésztából csomócskákat formáztunk a leveszöldségek is puhák már, a leveshez adjuk a tésztát.

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Kötött galuska leves
Kötött galuska leves

1. A leveshez a szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy lábasban a zsírt rádobva kisütjük. A töpörtyűt szűrőlapáttal kiemeljük belőle, a fele zsírt egy serpenyőbe öntjük. A hagymáka...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Klári
Pásztorpite
Pásztorpite

A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-e...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Chilis bab Sárkány módra
Chilis bab Sárkány módra

A feketeerdô sonkát (de lehet ez bármilyen füstölt sonka) csíkokra, pulykamellet kockára vágtam, ezeket pedig egy kis olivaolajon feltettem egy serpenyôbe. Mikor a hús kezdett egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN! MI
TÖLTÖTT HÚSTEKERCSEK FENSÉGES BURGONYÁS BUNDÁBAN! MI

Készítsük el a tölteléket, főzzük meg a gombát és vágjuk vékony csíkokra. A hagymát vágjuk karikára és pirítsuk meg forró olajban. Reszeljük le a sajtot, vágjuk apróra a petrezsel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk