50 dkg liszt
2 tojás
kb 2 dl víz
só
pici olaj
1,5 dl tejföl
15 dkg sajt
hagymaszár
Az elkészítése nagyon egyszerű, a kifőtt nokedlikat összekeverjük a tejföllel, sóval, rászórjuk a sajtot esetleg rámelegítünk, ha valaki így kívánná, és hagymaszárral díszítve tálaljuk.
1 tojásból, sóból, kevés vízből és annyi lisztből amennyit felvesz, kemény tésztát készítünk. Kinyújtjuk, olyanra vágjuk amilyen tésztát szeretnénk, és forrásban lévő vízben kifőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát hámozzuk meg, főzzük meg sós vízben, aztán törjük össze minél alaposabban. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a grízt és a tojást, de – és ez az elkészítés trükkje – nem kez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKecskesajtos A krémes kecskesajtot sóval, borssal és egy tojással kikeverjük. Bárányhúsos A darált húst sózzuk, borsozzuk és őrölt korianderrel, illetve római köménnyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk a vaníliával. Egy edényben vajat olvasztunk, ízesítjük szegfűszeggel és fahéjjal, majd megpirítjuk benne a kukoricadarát. Felöntjük a forró tejjel, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes