A burgonyapüréhez:
1 kg burgonya
1 kiskanál só
5 dkg vaj
Az összeállításhoz:
3 evőkanál étolaj
6 db virsli
1 nagy fej hagyma - vörös
A tetejére:
5 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
só
5 csipet bors - fehér (őrölt)
1 A burgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
2 Közben a virslit karikákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk és az olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a virslit, és pár percig pirítjuk.
3 A megfőlt burgonyáról a vizet leszűrjük, hozzátesszük a vajat, összetörjük, majd hozzákeverjük a virslihez.
4 Egy tűzálló edényt vajjal vékonyan kikenünk, belesimítjuk a burgonyát, majd 5 mélyedést alakítunk ki a tojásoknak. Itt figyeljünk arra, hogy a mélyedés elég mély legyen, a tojás ne folyjon ki belőle, de nem is menjünk le az edény aljáig.
5 Egyesével a tojásokat a kis mélyedésekbe ütjük, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
6 Petrezselyemmel megszórva, savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
1. A csíkokra vágott kelkáposztát forrásban lévő Delikáttal ízesített vízben főzzük 3-5 percig. 2. Ezalatt a szeletelt debreceni kolbászt, zsiradék hozzáadása nélkül egy teflon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük. Ezután a besó...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A céklákat megpucoljuk, nagy darabokra vágjuk. Egy tepsibe áttesszük őket, köménymaggal megszórjuk, olajjal lelocsoljuk. 20 percre a bemelegedett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa húsokat hideg vízben feltesszük a gázon főni, majd, ha felforrt, leöntjük róla a vizet, lemossuk a húsokat, tiszta edényben, hideg vízbe tesszük a többi hozzávalóval. Lefedve, 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű