• 50-80 dkg sovány, darált disznóhús (lapocka, v. comb)
• 500 gr. dobozos paradicsompüré
• olaj
• 2 fej vöröshagyma
• 4-6 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál cukor
• bazsalikom
• oregánó
• őrölt bors
• só
• 1 csomag spagetti
A hagymát vágd apróra, és fonnyaszd meg egy kevés olajon. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd őket együtt.
Mikor a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsompürét, és ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, az összezúzott fokhagymával és egy kevés cukorral. Párold puhára, közben, ha kell, időnként önts alá egy kevés vizet.
(Én a végén egy kis maréknyi rétes lisztet habverővel, gyorsan elkeverek benne (v. a fakanál alsó részéve) hogy ne legyen annyira vad, ne égjen senkinek tőle a gyomra. Így viszont még sűrűsödni fog egy kicsit, tehát kell még hozzá tenni vizet).
A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés felforrósított zsírba rakom a grízt Amikor félig megpirult, beleteszek 2 cs. van. cukrot és készre pirítom... Kevés hideg vizet öntök rá...(ettől megpuhulnak a daraszemek)...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA pizzatésztához a lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe beletesszük a cukrot, majd rá az élesztõt. Felöntjük 1 dl langyos vízzel és hagyjuk, hogy az élesztõ 15 perc alatt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. 2 A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet,...
Elkészítési idő: 2 óra + 20 perc Nehézség: Könnyű