1 tasak MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alap
1 dl tejszín
szükség szerint vaj
4 dl víz
15 dkg szeletelt sonka
10 dkg sajt
15 dkg tészta
A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot 4 dl vízben és 1 dl tejszínben elkeverjük. A 15 dkg nyers tésztát és a 15 dkg kockára vágott sonkát kivajazott hőálló tálba tesszük és ráöntjük az összekevert alapot.
10 dkg reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
a makarónit vagy laskát megfőzzük , leszürjük -a sonkát apróra vágjuk vagy ledaráljuk -a laskát összekeverjük margarinnal és a sonkával -egy edényt ( jénait vagy tepsit ) jó...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézSerpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsal...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük (a léből egy pohárral felfogunk). Hideg vízzel átöblítjük, az olajjal összeforgatjuk. Lefedve félretesszük. A szalonnát felcsíkozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nudlit sós, forró vízben főzzük ki. A diót daráljuk le és keverjük össze a vaníliás cukorral, porcukorral. Vajon pirítsuk meg a nudlit és szórjuk meg a darált dióval.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű