30 dkg Schar mixB,
30 dkg Glutenix alfamix(,de bármilyen kenyér liszt jó)
,5 dcl víz,
kb fél dl olaj,
3-4 evőkanál vaj,
2,5 dkg élesztő,
és só
Langyos vizben meg áztattam az élesztőt
,majd kézi mixerrel kb 3 perc alatt simára kevertem,
utána olajos kézzel el lapitgattam a tenyeremben,aztán feltekertem,nem fontos háromszög alakúnak lenni,jó az téglalapnak is :)
Mivel sodorni ugye a lágysága miatt nem lehet.
Tepsibe tettem,távolságot hagyva,és a gázsütő nyitott tetején kb 45 percet hagytam kelni letakarva.
A sütőt már akkor be kapcsoltam,így kapta a meleget,duplájára nőtt
Ebből a mennyiségből 10 db lett,2 db külön kis tepsibe. Nagyon finom,ropogós az alja,amikor kihült fagyasztóba tettem.
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesösszedagasztani. lehet géppel, vagy kézzel, akkor jó ha elválik a dagasztó falától és gombóccá válik. lehet vizet adni hozzá, ha szükséges , ez liszt függő . Kétszer 40 percig kele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit dagasztógéppel összeállítottam, majd olajos kézzel gombócokká formáztam (én ezután megszórtam a tetejüket kevés rizsliszttel). 50 fokos sütőben 30 percet ke...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű