A csmelleket (szeleteket) sózni, borsozni, vajon kétoldalot megsütni.
Egy lábasban vajon megpárolunk apróra vágott zöldhagymát, gombát, petr.zöldet. Liszttel leszórjuk, lepirítjuk, tejszínnel felöntjük, röviden átforraljuk. Ha levesszük a tázről 1 tojás sárgáját belekeverünk.
Tálalás előtt a csmellett tepsibe rakjuk, a gombával megrakjuk, megszórjuk reszelt sajttal.
5-6 percre forró sütőbe tesszük.
A káposztaleveleket megforrázzuk a lobogó vízben kb 20-30 másodperc alatt.Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a rizst, majd a rizs tömegének duplájának megfelelő mennyiségű ví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejbegríz A tejből a búzadarából, cukorból, vanillincukorból, mazsolából, reszelt citromhéjból főzünk egy keményebb tejbegrízt. Amíg a gríz hűl egy kicsit, addig felverjük a tojá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA rizshez150 gramm jázmin rizs2.5 liter víz/alapléA tálaláshozszójaszószmogyoróújhagyma zöldje
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A vé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű