A rétegezéshez
2 db zsemle
1 kis fej vöröshagyma
70 g kolbász (füstölt)
1 db TV paprika
1 db paradicsom
50 g bacon - füstölt
A forgatáshoz
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 evőkanál 1,5%-os tej
1 csipet adalékmentes só
Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A végeredmény egy nagyon finom, laktató étel lesz. Tehetünk bele bármilyen felvágottat, sajtszeletet, szalámit. Készíthetjük zsemléből, de akár kifliből vagy bagettből is nagyon finom. Az a lényeg, hogy picit szikkadt legyen. Én most maradék tönköly zsemléből készítettem, amit pár nappal előtte sütöttem.
A tejet megmelegítettem, beletettem a kis cukrot, felfuttattam benne az élesztőt. Közben egy tálban elkevertem a liszteket, benne a sóval. Mikor felfutott az élesztő, beleöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázzuk. Összekeverjük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Tűzálló tál aljába 1 sor kiflikarikát teszünk. Meglocsoljuk a cukros tejjel. Megszórjuk a porcukorra...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk, másnap a füstölt hússal együtt feltesszük főzni nagy fazékban. (Ehhez a mennyiséghez 12 literes fazekat használjunk.) Kicsit később a pulykacombokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk.Jól nyújtható legyen! 5mm vastag téglalappá nyújtjuk,1cm széles csíkokat vágunk,ezeket megsodorjuk,és méretre vágjuk.Sós,olajos vízben kifőzzük. A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű