menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-hagymás csirkemell csíkok


Írta:

Elk. idő: 70 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db alma
2 evőkanál olaj
400 g csirkemell filé
2 fej vöröshagyma

törött bors
200 ml víz

Elkészítés:


Az almát héjastul mossuk meg alaposan, majd cikkezzük fel. A vöröshagymát is aprítsuk fel. A csirkemellet mossuk át hideg víz alatt, majd csíkozzuk fel. Egy széles peremű, tapadásmentes serpenyőbe forrósítsunk olajat, majd pirítsuk le a csirkemellcsíkokat gyakori kevergetés közben. Ha a csirkemellcsíkok kifehéredtek , adjuk hozzá a hagymát, és az almát és öntsünk alá kb. 1 dl vizet.
Fedjük le, és hagyjuk párolódni. Időnként keverjük át alaposan, le ne égjen! Ízesítsük közben sóval, borssal. Ha elpárolog róla a víz, akkor hagyjuk kicsit lepirulni, és utána engedjük fel még egy kevés vízzel, Addig pároljuk, pirítsuk, míg az alma pürés állagú nem lesz.
Ez kb. 20-30 perc után következik be.

Almás-hagymás csirkemell csíkok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fűszeres sült csirkecomb sült burgonyával.
Fűszeres sült csirkecomb sült burgonyával.

A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besózta...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: XXX
Panko chicken nuggets
Panko chicken nuggets

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. 2. A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük, majd kb. 7 perc alatt barnára pirítjuk, félretesszük. 3. 220 fokra felemeljük a sütő hőmérs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkés tészta
Csirkés tészta

a tészta lehet maradék is, de ha mégsem akkor, enyhén sós, lobogó forrásban lévő vízben, főzzük ki a csomagoláson lévő utasítás szerint. A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörl...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos kacsa
Narancsos kacsa

Az egész kacsát daraboljuk fel, majd a zsírosabb bőrös részeket fejtsük le róla és egy serpenyőben pici vizet aláöntve süssük ki. Így finom kacsatöpörtyűt és zsírt kapunk végeredmé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk