menu

Családireceptkönyv.hu

Almaszósz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes alma meghámozva, kimagozva, kisebb kockákra vágva.
fél l. víz
csipet só. egy evőkanál cukor
1,5 dl tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítés:


Az almát lábosba tesszük, beleöntjük a vizet. Annyi víz kell bele, hogy éppen ellepje az almákat. Felforraljuk, és puhára főzzük.
Közben a teljfölben simára kavarjuk az étezési keményítőt és ha az alma megfőtt, a habarást hozzáöntjük. Kevregetve átforraljuk, és tálaljuk.
Ha már belejöttünk az almaszósz készítésébe, próbáljuk ki a tejberizst almaszósszal. Kis fahéjjal ízesítve különlegessé tehetjük vele ezt a hagyományos ételünket

Almaszósz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas fokhagymás szósz (Sóbors)
Vajas fokhagymás szósz (Sóbors)

A fokhagymát vágjuk egészen apróra. A vajat közepes lángon olvasszuk fel egy lábasban, majd tegyük bele a fokhagymát és pirítsuk pár percig. Alacsony lángon főzzük további néhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapormártás
Kapormártás

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejfelljel, vízzel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hamburger szósz
Hamburger szósz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzaszósz házilag
Pizzaszósz házilag

A paradicsomokat passzírozón átnyomjuk, így megszabadulunk a magoktól és a héjtól. A hagymákat és a fokhagymákat zöldségaprítón pépesítjük (vagy éles késsel felaprítjuk), majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk