1 csokor kapor
3-4 evőkanál liszt
kb. 4 dl l tejfel
só
cukor
citromlé
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott kaprot, majd hozzáadva a lisztet kicsit megpirítjuk, ezután tejfelljel, vízzel felengedjük, míg megfelelő mártás sűrűségű nem lesz. Sóval, cukorral, citromlével ízesítjük, egyéni ízlés szerint.
Egy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk és kimagozzuk. Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem a hozzávalókat és 1 órát főzöm, kiveszem a babérlevelet és összeturmixolom üvegbe teszem, és gépbe 95fok 30 percre! Érdemes lédús paradicsomot használni akkor nem l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először szedjük egy tálba a majonézt, sűrített paradicsomot, mustárt. 2 Majd adjuk hozzá a fűszereket is. 3 Jól keverjük ki a szószt. 4 Akár azonnal használható, persze en...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű