1.5 kiló paradicsom
50 deka paprika,(fehér de lehet belecsempészni egy két kápiát is)
30 deka hagyma
2 szál petrezselyem zöld és zeller zöld
4 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél,1 kávéskanál bors
3 szem szegfűszeg
20 dkg cukor
5 dkg mustár
1dl 10 % ecet
1 evőkanál só
Összekeverem a hozzávalókat és 1 órát főzöm, kiveszem a babérlevelet és összeturmixolom üvegbe teszem, és gépbe 95fok 30 percre!
Érdemes lédús paradicsomot használni akkor nem lesz nagyon sűrű!
Összefőzni, lepasszírozni. Forrón üvegekbe tölteni és fejre állítani 5 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a tejjel és a liszttel simára keverjük. Keverés közben sűrűre főzzük, majd még melegen hozzáadunk 1 dkg vajat. 2 tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét megtisztítjuk, a húslevesben puhára főzzük, majd áttörjük. Vajjal, tejszínnel simára keverjük, kevés húslével hígítjuk. Csipetnyi reszelt szerecsendióval és sóval ízes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű