2 tk ötfűszerkeverék
2 db csillagánizs
3 ek szójaszósz
1 db fahéjrúd
1 tk szárított csili
1 ek barnacukor
4 db egész csirkecomb
1 ek fehérborecet
16 szem szilva
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg jázminrizs
Egy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat.
Befedjük a marináddal és lehetőség szerint egy éjszakán át lefedve pácolódni hagyjuk. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük a combokat.
A fehérborecetet összekeverjük a kimagozott és félbevágott szilvákkal és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 fokra visszavesszük, és kb. további 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
Amíg elkészül a hús, 1,5x-es vízben jázmin rizst főzünk, majd a kókuszreszeléket megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Megszórjuk vele az elkészült rizst, melyet a sült csirkéhez tálalunk.
A csirkéhez a megmosott, szárazra törölt csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze a pác hozzávalóit, felével vékonyan kenjük meg a szárnyakat. Hagyjuk állni 1 órát. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet (kb. 60-70 dkg), csíkokra vágtam, és rádobtam az előzőleg olajon megdinsztelt kis fej vöröshagymára. 2. Fehéredésig sütöttem, majd leszórtam pirospaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1, Először elkészítjük a mentás mártogatóst: a chilipaprikát feldaraboljuk (ha nincs friss, akkor a szárított, őrölt is jó), a mentaleveleket, a petrezselymet megmossuk, a fokhagym...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes