3 csésze liszt
1 csomag instant élesztő
1 kk. só
1 evőkanál cukor
1,5 csésze szója vagy rizstej
1/2 csésze olívaolaj
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy jó nagy keverőtálat. A lisztet, sót, és cukrot keverd össze, majd szórd bele az élesztőt, majd a tejet és az olajat is öntsd bele. Dolgozd össze a kezeddel, míg formázható tésztát nem kapsz. A gombócot oszd nyolc részre (úgy lesz legpontosabb, ha mindig elfelezgeted őket), és lisztezetlen konyhapulton sodord őket kis kígyókká, majd kunkoríts pereceket belőlük. Pakold őket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 1/4 órát. Ezalatt egy csészében, készítsd el a sós mázat: három evőkanál liszthez adj egy evőkanál sót, és kevergetve lassan adagolj annyi vizet hozzá, hogy sűrű tejfelszerű mázat kapj.
Közben egy jókora fazékban forralj vizet, szórj bele egy kiskanál szódabikarbónát, és ha a perecek megkeltek, lapos szűrőkanállal egyenként engedd le őket a forró vízbe, majd húsz másodperc,
de legfeljebb fél perc elteltével kapd ki, és tedd vissza őket a sütőpapírra. A legvastagabb kunkoroknál vagdoss a perecekbe vízszintes vonalakat Told őket a forró sütőbe 20 percre, de 15 perc elteltével csepegtess rájuk itt-ott egy kis sós mázat és told vissza a sütőbe még 5 percre.
1. A langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztbe beleöntöm a felfutott élsztős tejet, a felolvasztott vajat és összedolgozom. 3. Ezt követően letakarom egy ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsemle: A langyos vízbe tesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, közepébe tesszük a felfuttatott élesztőt, a többi hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom, majd a liszttel, cukorral és a sóval tésztát dagasztok belőle. 20 percet hagyom kelni, addig a vajat kinyútom 2 sütőpa...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű800 W-on két és fél perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű