2 kg narancs
1 narancs héja
1 l vérnarncslé
40 dkg cukor
2 tk pektin
1 lime
2 marék aszalt vörösáfonya
1 dl keserűlikőr (Campari)
Az érett narancsokat kifilézzük, azaz eltávolítjuk a fehér hártyáit. Feldaraboljuk, egy nagyobb lábasba tesszük, és hozzáöntjük a narancslevet. Az utolsó narancs héját – a legegyszerűbb egy spárgahámozóval – vékonyan lehámozzuk, és az így kapott héjat egész vékonyra felcsíkozzuk, keresztbe is felvagdossuk, végül beletesszük a lekvárba. (Ha lehet használjunk kezeletlen narancsot, ha ilyet nem kapunk, akkor alaposan tisztítsuk, dörzsöljük meg a héját felhasználás előtt.) A lekvárt újra felforraljuk, beletesszük a cukrot, a pektint, és a szárított vörös áfonyát. Egy lime-ot negyedekre vágunk, vékonyra szeleteljükk, és azt is hozzáadjuk a lekvárhoz. Beleöntjük a keserűlikőrt, megkóstoljuk, és ha szükségesnek tartjuk, még egy kicsit utánacukrozzuk. Újból forralunk egyet rajta, azonnal tiszta üvegekbe töltjük, és 5-6 percre a feje tetejére fordítjuk a már lezárt üvegeket.
Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá. Lassú tűzön hagyjuk forrni, amíg a szemek megpatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA felkarikázott banánt, a narancsok és a citrom levét, a cukrot, a fahéjat és a vaníliát kevejük össze, és tegyük egy lábasba. Forraljuk fel, addig főzzük, míg a banán átlátszóvá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsot meghámozzuk és nagyon vékony csíkokra vagy darabokra vágjuk a héját. Ha a narancs húsán vastag a fehérje azt le kell szedni, majd a húsát is darabokra vágjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLe szemeztem a szőlőt, többszöri váltott vízben alaposan megmostam, pici víz hozzáadásával megfőztem,aztán mixerrel kicsit át törtem, tésztaszűrőn átpasszíroztam. A tisztíott almá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű