60 dkg csirkemell
3 dl tej
1 kávéskanál fokhagymagranuláltum
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 dl sör
2 db tojás
1 evőkanál liszt
étolaj
Fokhagymás tejben legalább 2 óra hosszát pihenjen a hús.
A tojássárgáját kikeverem, hozzáadom a sört.
Beleteszem a lisztet, és egy kis sót.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, és azt is belekeverem.
A húst kiszedem a tejből, lecsepegtetem. Sózom, borsozom, és belemártom őket a tojásos masszába.
Forró olajban, mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olajat felszívja.
Rizibizivel és paprika salátával tálalom.
A csirkén meglazítjuk a bőrt,de nem vesszük le,mert ez alá töltjük a tölteléket.A legjobb a sültcsirke fűszer,ha nincs,akkor fokhagyma,só és majorannával dörzsöljük be a húst. Kan...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük és végül papírtörlővel szárazra töröljük a bőrét. A belsejét sózzuk és borsozzuk, majd beletesszük a félbevágott közepes méretű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, leszűrjük. Majd fövő, sós vízben kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük. 2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a sóval,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkét feldarabolom, megsózzuk, majd 1 órát állni hagyom. Utána, paprikás lisztbe forgatom. Teflon tepsibe, szorosan egymás mellé rakom a csirkedarabokat. A tejfölt, ízlés szeri...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű