menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemell papírban sütve


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g csirkemell (egész, filé)
0.5 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0.5 db paprika - kaliforniai, piros
100 g bacon - füstölt
100 g gomba - csiperke/sampion
150 g csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
30 ml étolaj
20 ml bor (fehér, száraz)
sütőpapír

bors - fekete (tört)
A sült burgonyához
300 g burgonya
1 L étolaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd felkockázzuk.
Forró olajban pirosra sütjük. Ha megsült, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a felesleges olajat.
A hagymát, és a petrezselymet finomra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gombát cikkekre, és a kaliforniai paprikát kockákra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk, a csirkemájat kockákra vágjuk. A csirkemelleket felszeleteljük, és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az étolajat, és a húsok mindkét oldalát megpirítjuk benne. Kb. két-két perc oldalanként.
A visszamaradt olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a bacont. Két perc pirítás után hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, és a gombát. Újabb két perc pirítás után hozzáadjuk a csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. Mikor a máj kifehéredik, felöntjük a fehérborral, és megszórjuk petrezselyemmel.
A sütőpapírból a szélességével megegyező hosszúságú darabot vágunk. Négybe hajtjuk, és egy ollóval a nyílt részénél lekerekítjük. Mikor kihajtjuk, egy kör alakú papírt kapunk. A papír közepére halmozzuk a krumplit, erre jöhet a csirkemell, majd a csirkemájas ragu. A papírt félbehajtjuk, és a a széleit apránként behajtogatjuk.
Egy tepsire tesszük, és 200 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Csirkemell papírban sütve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes-mustáros csirke burgonyafánkkal
Mézes-mustáros csirke burgonyafánkkal

A burgonyafánkhoz a megpucolt krumplit kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Jól szétterítve nyújtódeszkára törjük egy krumplinyomóval, és megvárjuk, míg langyosra hűl. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Bőrös liba vagy kacsaháj sütése
Bőrös liba vagy kacsaháj sütése

Kb 1 kiló zsiradékot megtisztítani és kb. 4-5 cm-es kockára vágni. A megmosott darabokat lecsöpögtetve a lábosba tenni, kevés vizet, de nem kell, hogy ellepje ráönteni és lefedve,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizses pulykanyak pörkölt
Rizses pulykanyak pörkölt

Én kuktában szoktam készíteni. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a paprikát, paradicsomot és megpárolom, ráteszem a pirospaprikát, borsot, paradicsom pürét é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Szaftos sült csirke tésztával
Csirke - Szaftos sült csirke tésztával

1. A csirkét bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és legalább 1/2 napig a hűtőszekrényben hagyjuk, hogy a hús pácolódjon. 2. Ezután sütőzacskóban szép pirosra, ropogósra sütjük a cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk