menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkenyárs (Satay)mogyorószósszal (Hervé Palmieri)


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 csirkemell
150 ml kókusztej
4 ek kakaóvaj
2 ek szójaszósz
2 ek méz
1 gerezd fokhagyma
1 cm-es gyömbérdarab
3 ek napraforgó olaj
1 ek curry por
1 ek kukorica keményítő.
koriander

Elkészítés:


A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, tegyük egy tálba, amihez adunk . 1 ek olajat és a curry port, alaposan elkeverjük és a tálat betakarjuk folpack-el
Hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőbe olajat öntünk, bele a fokhagyma és a gyömbér reszelve. 1 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a mézet, szójaszószt, a kakaóvajat és a kókusztejet.
Alaposan keverjük el és közepes tűzön 2 percig főzzük. Tegyük félre ezután.
A csirkemell darabokat húzzuk kis fanyársakra, ezután süssük aranysárgára egy kissé megolajozott serpenyőben 10 perc alatt, mikozben időnként megforgatjuk, hogy minden oldala megsűljön.
Másik lehetőség, hogy 180°-ra melegített sütőbe tesszük 10 percre, de 5 perc után megfordítjuk.
A szószt külön tálaljuk a felaprított koriandert rászórjuk a húsra.

Csirkenyárs (Satay)mogyorószósszal (Hervé Palmieri)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos csirkemártás királynői pitében
Citromos csirkemártás királynői pitében

Megfőzőm a csirkecombokat sóval borssal és a leveskockával.Kiszedem a levesből leszedem a húst a csontról és apróra vágom. A hagymát olajon megdinsztelem beleteszem az apróra vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Klári
Slow cooker olasz csirkecomb
Slow cooker olasz csirkecomb

A csirkét bedörzsöljük sóval és borssal, felaprítjuk a fokhagymát, a paprikát, összetörjük a paradicsomot, és a fűszerekkel együtt az egészet a slow cookerbe tesszük 4 órára magas...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kijevi csirkemell szelet
Kijevi csirkemell szelet

A húst megmossuk, leszárogatjuk. Utána egyenként lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Csirkemáj mustárosan
Csirkemáj mustárosan

1. Összekeverem a májat a fűszerekkel. 2. Majd a mustárt az olajjal összekeverve is hozzáteszem. 3. Teflon tepsiben alufóliával letakarva közepes lángon sütjük (150 fok). 4. 30...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk