menu

Családireceptkönyv.hu

Csülkös bableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ LEVES :
500 g szárazbab
1 db sertéscsülök (füstölt)
4 gerezd fokhagyma
2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
3 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
♥ RÁNTÁS: (opcionális)
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
2 dl víz

Elkészítés:


♥ LEVES: A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akkor kell áztatni ha „jó” csülköt sikerült vennünk és nagyon sós lenne. Ha nem nagyon sós, akkor a csülök áztatását elhagyhatjuk.
A répát, zöldséget meghámozzuk és felvágjuk hosszanti csíkokra.
Egy nagyobb lábasba tesszük a babot, a feldarabolt csülköt (a csontot is, mert finom zamatot ad a levesnek), hozzáadjuk a répát, zöldséget felengedjük bő vízzel és feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a csülök és a bab is megfelelően puha lesz. (ez pár óra)
♥ RÁNTÁS (opcionális) Ha puhák, akkor elkészítjük a rántást. Az olajat forrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, lehúzzuk a tűzről, adunk hozzá 1 kávéskanálnyi pirospaprikát és összekeverjük.
Csap alá tesszük és kb. 2 dl vizet engedünk rá, folyamatosan keverjük, ne csomósodjon be. A levesre öntjük. Majd forralunk rajta egyet.

Csülkös bableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

Megdinszteljük az olajon az apróra vágott répát, majd a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára főzzük 1,5 l vízben. Hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst hideg vízbe oda rakjuk főni,ha felfőtt lehabozzuk a fűszereket, megpucolt zöldségeket hozzá adjuk.Készíthetünk hozzá tölteléket amit a levessel együtt főzünk meg.A vége felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bojtárleves
Bojtárleves

1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás bableves
Káposztás bableves

1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk