TÉSZTA:
1/2 kg liszt
12 tojás sárgája
30 dkg vaj
csipet só
csipet élesztő
12 tojás sárgája
TÖLTELÉK:
1/2 kg darált dió
1/2 kg porcukor
12 tojásfehérje
A lisztet a vajat és a tojások sárgáját a csipetnyi sóval és az élesztővel jól összegyúrjuk.
Kisebb dió nagyságú golyókat formálunk belőlük, majd hűtőbe helyezzük amíg megdermednek.
Egy tepsiben előkészítjük a fémkosárkákat.
A tojásfehérjébe kiskanál citromlevet rakunk és keményre felverjük.
A diót és a cukrot összekeverjük és beleöntjük a felvert habba, majd az egészet finoman összekeverjük.
A megdermedt golyókat kb. 12-13 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Egy lapos evőkanálnyi tölteléket a közepébe helyezünk és ügyesen kosárkákat formálunk. Végül az előmelegített sütőben kb. 1/2 órát sütjük míg aranysárga nem lesz. Az elkészült batyucskákat kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni őket. Amikor kihűltek, ízlés szerint vaníliás porcukorral óvatosan megszórjuk.
Lépés 1 A hozzávalókat mérjük ki,majd egy keverőtálba szórjuk és alaposan összegyúrjuk. Lépés 2 Ha szükséges, 1 kanál langyos tejet adunk hozzá,hogy tökéletes állagot ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük az olajat, ezután a lisztet, sütőport, végül a tejet. Muffin kapszlikkal bélelt muffin formákba kanalazzuk a tésztát úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csoki kivételével az összetevőket összekeverni, 2 dkg- nyi falatokat formálni, majd mehet a hűtőbe, fagyasztóba. Néha érdemes rápillantani: ha már elég kemény, akkor lehet olva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű