50 dkg darált keksz
20 dkg vaj
25 dkg gesztenyemassza(sajtreszelőn lereszelve)
15 dkg porcukor
0,5 dl rum
10 dkg kókuszreszelé
Lépés 1
A hozzávalókat mérjük ki,majd egy keverőtálba szórjuk és alaposan összegyúrjuk.
Lépés 2
Ha szükséges, 1 kanál langyos tejet adunk hozzá,hogy tökéletes állagot kapjunk.
Lépés 3
Golyókat formázunk belőle.Megforgathatjuk durvára tört csokoládéban,dióban,madulában vagy akár kókuszreszelékben is.
Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kisodorjuk. (Én a legnagyobb pogácsasz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás sárgákat két evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra egy elektromos habverő segítségével. Add a tojásos masszához a mascarponét és a rumot vagy amarettót é...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát beáztatjuk langyos vízbe. A krumplit héjában puhára főzzük. A túrót áttörjük, a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, késheggyel kikapjuk belőle a pépet. A tejet meglangyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...
Elkészítési idő: 20perc+hűtés Nehézség: Közepes