menu

Családireceptkönyv.hu

Empanada (spanyol recept)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥A tésztához:
50 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dl olívaolaj
2 teáskanál só
1 teáskanál édes fűszerpaprika
1 teáskanál száraz élesztő
1 tojás az empanadas megkenéséhez
♥A húsos töltelékhez:
0,5 dl étolaj
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 -4 gerezd fokhagyma
35 dkg darált marhahús

1 késhegyni fahéj
1 késhegynyi őrölt koriander
1 reszelésnyi szerecsendió
1 késhegynyi cayenne bors
2 tk Worcestershire szósz
5 ek passzírozott paradicsom
1 dl száraz vörösbor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:


♥TÖLTELÉK:egy kevés olajon lepirítjuk az apróra vágott gombát, félretesszük és ugyanebbe a serpenyőbe még egy kevés olajat teszünk, ezen átpörgetjük az apróra vágott vöröshagymát, a chili paprikát, a fokhagymát és végül a darált marhahúst. Fűszerezzük sóval, fahéjjal, őrölt korianderrel, szerecsendióval, cayene borssal, majd mehet bele a Worcestershire szósz és a passzírozott paradicsom is. Kicsit rotyogtatjuk, beletesszük az előzőleg lepirított gombát és a vörösbort és 15 percig főzzük. A tűzről lehúzva beleszórjuk a frissen vágott petrezselymet.
♥TÉSZTA:Egy keverőtálba tesszük az empanada hozzávalóit és homogén állagúra dolgozzuk a tésztát, bucit formálunk belőle, letakarjuk fóliával és egy órán át pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egy nagyobb pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk belőle. A korongok közepébe mehet egy evőkanálnyi a töltelékből, széleit vízzel megkenjük és óvatosan félbehatjuk. Zárásként pedig egy villával félkörben lenyomkodjuk a kis csomagokat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, megkenjük egy kevés vízzel kikevert tojással és 180 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor adhatunk mellé egy kevés citromos-petrezselymes tejfölt és chipotle szószt is.



Empanada (spanyol recept)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Pörkölt
Pörkölt

A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst. Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje. A fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Séftippek az eszményi marhapörkölthöz
Séftippek az eszményi marhapörkölthöz

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Vadas
Vadas

A húst szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ki. Tegyük egy szalvétára, hogy az olajat felfogja. A húsokat tegyük egy lábasba. A...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gombás-barna sörös marharagu leveles tésztában – vag
Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Gombás-barna sörös marharagu leveles tésztában – vag

Először is ragut készítünk. Ehhez a marhahúst kockákra vágjuk, a hagymákat – az apróbbakat – négybe, a nagyobbakat nyolcba. A gombát megmossuk, majd nem túl vékony szeletekre vágju...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk