menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés pulykarolád karácsonyra


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg főtt gesztenye
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 dkg gyömbér (friss, hámozott)
1 db zsemle (szikkadt)

feketebors (őrölt)
szerecsendió (őrölt)
40 dkg pulykamellfilé
25 dkg pulyka felsőcomb - darált
15 dkg szalonna, bacon (nyers)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű

Elkészítés:


A szalonnát szeletekre, csíkokra majd kockákra vágjuk. A hagymát is apróra vágjuk. Egy serpenyőben kis lángon a szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és együtt kb. 30 percig kis lángon pirítjuk. A szalonna nem sülhet ropogósra. Ezután félretesszük. Közben a gyömbért szeleteljük, keskeny csíkokra majd apró kockákra vágjuk A zsemlét beáztatjuk. A gesztenyét apró kockákra vágjuk. A töltelékhez összekeverjük a darált pulykahúst, a szalonnával összepirított hagymát, a kinyomkodott zsemlét, a gyömbért, a fűszereket, sót, a gesztenyét, alaposan össze
dolgozzuk, majd 2 órára hűtőbe tesszük. A pulykamell szeleteket folpack alatt vékonyra klopfoljuk. Két réteg olajjal megkent alufóliára fektetjük a bacon szeleteket, erre tesszük a hús szeleteket. A tölteléket keresztben a húsra halmozzuk és a húst a fóliával együtt óvatosan feltekerjük. Az alufólia mindkét végét megcsavarjuk, ezzel formázzuk a roládot. Tepsibe tesszük a húst és aláöntünk 150 ml vizet. Előmelegített 180 C-os sötőben 30-40 percig sütjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából és 20-30 perc alatt megpirítjuk. Az elpárolgott vizet pótoljuk és sütés közben a sültet locsolgatjuk vele.
Ha elkészült mielőtt felvágnánk, langyos helyen legalább 15 percig pihentetjük. Burgonyapürével, kompóttal, bogyós gyümölcs lekvárral tálaljuk.

Gesztenyés pulykarolád karácsonyra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szaloncukor (mogyorós tejcsokis)
Szaloncukor (mogyorós tejcsokis)

160°C-ra előmelegített sütőben pár perc alatt megpirítjuk a törökmogyorót. A szemeket konyharuhába csomagoljuk, és ledörzsöljük a hártyaszerű barna héjukat, amennyire csak tudjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos kuglóf  Gizitől
Narancsos kuglóf Gizitől

1. A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. 2. Ezután állandó keverés m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar puha csöröge, amit nagyon egyszerű elkészíteni
puha csöröge, amit nagyon egyszerű elkészíteni

Verjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Porhanyós kifli
Porhanyós kifli

A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük a hűtőben. Majd nagy köröket szaggatunk, megtöltjük (lekvár, dió, mák, ki mit szeret), összegöngyöljük kifli alakúra, és forró sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk