menu

Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi Feketeerdő fatörzs ?Hervé Palmieri


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 tojás
150 g liszt
130 g cukor
1 ek sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaó
30 cl 30°-os habtejszín
250 g mascarpone
2 cs. vaníliás cukor
30 g cukor
150 g meggybefőtt

Elkészítés:


♥ Krém
A tejszínhabot és a mascarpone-t legalább 15 percre tedd hűtőbe felhasználás előtt. A jól lehűtött habtejszínt és a mascarpone-t jól keverd ki, majd add hozzá egyben a 30 g cukrot és a vaníliás cukrot amikor a krém kezd vastagodni. Keverd. A jó kemény tartású krémet tedd félre a hűtőbe.
♥ Tészta:
A sütőt kapcsold be 180°-ra.
Válaszd szét a tojások fehérjét és sárgáját, a fehérjét verd fel, amikor a hab már kezd keményedni, vékony sugárban öntsd hozzá a cukrot és verd tovább. Ezután add hozzá a sárgáját és verd tovább.
Szitáld hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót, spatulával keverd el, egy könnyű és homogén masszát fogsz kapni, ami könnyedén elterül a sütőedényben, (még az oldal nélküli sütőlap is megfelelő lehet) és ami meg fog dagadni a sütés alatt.
Egy sütőformába (ideális esetben 30X40 cm) teríts sütőpapírt, majd oszlasd el rajta egyenletesen a masszát. Süssed 10-15 percig, majd mikor kivetted a sütőből, fedd le egy tiszta vizezett, de jól kicsavart törlővel. Látni fogod, hogy a forró tésztára tett törlőből elszabadul a vízgőz. Ez jó jel. A tészta lágy és hajlékony marad, és nem törik el, mikor felcsavarod.
Amikor kihűlt a tészta, vagy használod úgy ahogy van, vagy meglocsolod pár kanál befőtt lével. Terítsd el a tésztán a hideg tejszínhabot, tegyél rá jócskán a meggyszemekből és tekerd fel a tésztát.
Végül egy vékony tejszínhab réteggel fedd be a külső részét, és dekoráld csoki reszelékkel, meggyszemekkel fantáziád szerint.


Trükkök, tippek, praktikák:


♥ A tésztát a tejszínhab rákenése előtt meglocsolhatod vaníliás sziruppal is, amit előre elkészítesz. 300 ml vizet forralj 10 percig 150 g cukorral és 1 rúd hosszában felvágott vaníliarúddal. A szirup megsűrűsödik és áthatja a vanília illata, aromája.

Karácsonyi Feketeerdő fatörzs ?Hervé Palmieri

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
SÜLT CSIRKECOMB.....PETREZSELYMES KRUMPLIVAL
SÜLT CSIRKECOMB.....PETREZSELYMES KRUMPLIVAL

SZEMÉLYENKÉNT 1 DB CSIRKE COMBOT BEFŰSZEREZZÜNK SÓVAL ŐRÖLT BORSSAL MAJORANNÁVAL MAJD TEPSIBE TÉVE ZSÍRRAL MEGKENVE LETAKARVA PUHÁRA SÜTJÜK...HA PUHA AKKOR TAKARÁS NÉLKÜL MEGPIRÍTJ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi Bájgli
Karácsonyi Bájgli

Szépen egymás mellé teszed a sütőpapíros gáz-tepsibe, és bekened tojássárgájával. A szélére ne menjen csak a tetejére. Kitenni levegőre megszárítani.Ha már nem ragad akkor mégegysz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Bejgli 3.
Bejgli 3.

A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Teh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Hermelin+ ecetes hagymás virslisali
Hermelin+ ecetes hagymás virslisali

II: Recept: ecetes-hagymás virsli vagy szafaládé, vagy debreceni. 1 kg jó minőségű virsli (a szafaládét vagy debrecenit félbe vágjuk és teszünk közé hagymát, a virslit egyben hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk