kb. 0,5 kg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só
bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
1 őzgerincforma
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldségmixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból.
A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nappal korábban a marék mazsolát egy csészében áztasd be a rumba (vagy az aromába/gyümölcslébe) és adj hozzá 2 kanál meleg vizet. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, nád...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz empanadast, a hússal töltött tésztabatyut Dél-Amerika valamennyi országában nemzeti eledelként tartják számon. Mind a tészta elkészítésének, mind pedig a belevaló töltelékeknek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habb...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű