4 közepes lilahagyma (kb. 600 g)
Fél evőkanál olaj (vagy olívaolaj)
Fél evőkanál gránátalma szirup (elhagyható)
1. Tisztísd meg a lilahagymákat, vágd őket félbe, és utána szeleteld fel kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Egy nagyobb serpenyőt hevíts fel.
3. Önts bele fél evőkanál olajat, és tedd bele a lilahagyma szeleteket.
4. Vedd le azonnal a lángot közepes és takarék közé.
5. 30 percig süsd a lilahagymát, 3-4 percenként alaposan átkeverve.
6. Most jön a trükk: adj hozzá fél evőkanál gránátalma szirupot. Természetesen ez a lépés elhagyaható, ha nehéz beszerezni.
7. Keverd el, és karamellizáld még 2 percig.
A vajat felolvasztjuk, és megpároljuk benne a kukoricát, csipet sót szórunk rá. Rákanalazzuk a csicserikonzervet, és egykicsit összemelegítjük. Aprított petrezselyemmel ízesítjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra. 2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, A vöröshagymát cikkekre vágva, elkeverjük a burgonyával, tepsibe terítjük. A zsiradékkal átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és a sütőben sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát forró zsíron fonnyaszd meg. A meghámozott krumplit főzd meg sós vízben, öntsd le a levét, de egy-két kanálnyi maradjon alatta, s azzal együtt törd át a burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű