menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai édes-savanyú csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ HÚS:
40 dkg csirkemellfilé
1 zöld és piros kaliforniai paprika
1 csokor újhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek liszt
4 ek étkezési keményítő
1,2 l víz
szódabikarbóna
sütőpor
♥ SZÓSZ:
5 ek ketchup
Worcestershire szósz
ecet
szójaszósz
víz
méz
étkezési keményítő

bors
1 ek édes chiliszósz
♥Tálaláshoz:
20 dkg jázminrizs

Elkészítés:


Először elkészítjük a csirke falatok bundáját. 4 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 4 evőkanál étkezési keményítővel, 1 teáskanál szódabikarbónával vagy sütőporral, és 1,2 dl hideg vízzel. Az elkészült masszát, amíg a többi hozzávalót is előkészítjük, állni hagyjuk.
A paprikákat 2 cm-es falatokra vágjuk, az újhagymákat felkarikázzuk, a zöldjét pedig félretesszük.
5 evőkanál ketchuphoz adunk 2 evőkanál ecetet, 1 evőkanál mézet, 2 evőkanál szójaszószt, pár csepp Worcestershire szószt, 1 evőkanál édes chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük.
A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd jól átforgatjuk őket a palacsinta tészta sűrűségű masszában. Egy nagy serpenyőben olajat forróra hevítünk, és amikor már elég forró, akkor a csirkedarabokat szép pirosra, ropogósra sütjük benne. Amikor szépen megpirultak kivesszük őket, és konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a zöldségeket is. Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak, amikor ez bekövetkezett, akkor jöhet rájuk a az édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne a húsokat és a zöldségeket, hogy vékonyan, de mindenütt bevonja őket mártás. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.

Kínai édes-savanyú csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Töltött csirkemell
Töltött csirkemell

Majonézt kevertem össze mustárral. Ezzel kentem meg a kikloppfolt, sózott borsozott csirkemell szeleteket. Erre került 1-1 szelet bacon. Sajtot reszeltem amibe friss petrezselymet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás mustáros csirkemell
Almás mustáros csirkemell

Gastrohobbi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsacomb lilahagymalekvárral
Kacsacomb lilahagymalekvárral

A kacsacombot sózzuk, borsozzuk. A negyedekre vágott hagymával és almával tűzálló tálba tesszük. Aláöntjük a vizet. Fóliával lefedve 175 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pestós pulykatekercs spenótos-fenyőmagos pennével
Pestós pulykatekercs spenótos-fenyőmagos pennével

1 A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 20×25 cm-es tepsibe. A tésztának enyhén sós, bő vizet teszünk fel forrni egy nagy fazékban. 2 A hússzeleteket kiklop...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk