menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai mézes sertésborda


Írta:

Adag: 2
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ A hús dinszteléséhez:
1 csésze szójaszósz
1 csontos sertésborda, félbe vágva
1 fej hagyma, megpucolva, negyedekre vágva
1 sárgarépa, megpucolva, karikákra vágva
1 darab 2.5cm-es gyömbér, megpucolva, felszeletelve
1 fejnyi fokhagyma, megpucolva, a gerezdek keresztben félbevágva
víz
♥ A befejezéshez:
2 evőkanál hoisin szósz
2 evőkanál osztriga szósz
1 evőkanál rizsecet
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál shiraca szósz
1/3 csésze méz
1 zöldhagyma, apróra vágva
1 evőkanál szezámmag, pirítva

Elkészítés:


1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ellepje.
2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük vissza a hőfokot, és tegyük rá a fedőt. Lassan főzzük 1.5-2 órán át, amíg a hús meg nem puhul. A hús ekkora már összehúzódott a csontok között, és a bordák kb. 1.5 cm-re kiállnak. Ilyenkor a hús még rágos egy kicsit, de már mindenképpen puha.
3. Vegyük ki a bordát a lábosból, és öntsük át a dinsztelő keveréket. Később főzhetünk belőle levest. (Ha később szeretnénk befejezni a bordát, tegyük a folyadékkal együtt a hűtőbe.)
4. Tegyük egy kis tálba a hoisin, az osztriga, a shiraca és szójaszószt, a rizsecetet és a mézet, majd keverjük össze.
5. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra, és tegyük a bordákat alufóliával kibélelt tepsire. Ecsetel kenjük be a bordák minden oldalát a szósszal.
6. Egészen addig kenegessük a húst, amíg úgy nem néz majd ki, mintha lakkréteg borítaná. Majd süssük addig, amíg kezd megbarnulni és karamellizálódni. Vegyük ki a sütőből, és vágjuk fel. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és zöldhagymával.

Kínai mézes sertésborda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött hús másképp
Töltött hús másképp

Egy nagy tálban összekeverjük a darált húst,a tojást,a morzsát, sóval, borssal és fokhagyma porral. A keveréket a egy közepes fóliával bélelt sütőlapra tesszük és osszuk szét e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgolyók gombás mártásban
Húsgolyók gombás mártásban

A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom hússzeletek
Finom hússzeletek

A vékonyra szeletelt húsokat a tepsibe terítjük. Mindegyiket bekenjük az Erős Pista és Piros arany keverékével, majd tejföllel is megkenjük. A tetejére jó vastagon reszelt sajtot s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk