A húsgombóchoz
80 dkg darált sertéshús
1 nagy hagyma felaprítva
3 ek friss aprított kapor
2 db tojás
¾ csésze zsemlemorzsa
¼ csésze író
1 ek chiliszósz
só, bors
A gombamártáshoz
250 g cremini gomba
4 ek vaj
¼ csésze liszt
¼ csésze fehérbor
½ csésze tejszín
1 csésze húsleves
A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha elkészültek, vegyük ki a golyókat a serpenyőből és a helyükre tegyük a vajat és szórjuk rá a felaprított gombát. 5 perc párolás után szórjuk meg liszttel a gombát, kevergessük, majd öntsük rá a bort, a tejszínt és a húslevet. Főzzük nagyjából 10 percig, majd ha kezd kissé besűrűsödni, tegyük bele vissza a húsgolyókat. Főzzük további 2 percig, tálaláskor pedig szórjuk meg egy kis petrezselyemmel vagy kaporral, és krumplipürével kínáljuk.
1. A darált húst ízesítsük ételízesítővel, reszelt fokhagymával, keverjük hozzá a tojást. 2. Formázzunk belőle 8 db kis roládot. 3. Tekerjük be baconbe, majd tegyük egy tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza csülköt félig megfőzzük fel lehet használni a fuszulykalevesben megfőtt csülköt/ egy részét is erre a célra lefejtjük nagyobb darabokban a csontról olajban kevés vízzel puhára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyömbérsörben pácolt tarja A pácolást érdemes előző este elkészíteni: 1 liter gyömbérsörhöz 7 dkg sót keverünk és belereszelünk kevés friss gyömbért is. Beletesszük a megroppant...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szalonnát apró kockára vágjuk, majd kiolvasztjuk a sertészsíron. Amikor kapott egy kis színt, kiszedjük a zsírból. 2. A hússzeleteket széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfolj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz