menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárkák vaníliakrémmel és gyümölcsökkel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
250 g liszt
100 g enyhén puha vaj, felkockázva
100 g porcukor
egy csipet só
2 tojás
♥ KRÉM :
3 tojássárgája
60 g kristálycukor
20 g liszt
250 ml tej
1 teáskanál vaníliakivonat
♥ TETEJÉRE :
gyümölcsök tetszés szerint

Elkészítés:


Elmorzsoljuk a lisztet a vajjal, a porcukorral és a sóval, beleütjük a tojásokat is, és sima tésztává dolgozzuk össze. Folpack fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, legalább 30 percre, de lehet több is.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat a cukorral, a vaníliakivonattal és a liszttel simára keverjük. Felengedjük a tejjel és kis lángon folytonos keveréssel besűrítjük. Félretesszük hűlni, időnként megkeverjük.
A tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 12 cm átmérőjű szaggatóval köröket vágunk belőle. Ezekkel kibéleljük a kosárkaformákat. Ha van elég ilyen formánk, akkor a vaksütést nagyon egyszerűen megoldhatjuk, minden tésztával töltött kosárba óvatosan belenyomunk egy másik kosárkaformát.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük így, majd kivesszük belőle az üres formákat és még 5 percig sütjük a kosárkákat.
Ezután a formából kivéve rácson hagyjuk hűlni őket.

Tálalás előtt megtöltjük a tésztakosarakat a vaníliakrémmel és megrakjuk tetszés szerinti gyümölcsökkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


♥ a tészta lefagyasztható nyersen, alaposan becsomagolva.
♥ A kisütött kosárkák kihűlés után töltetlenül, jól záródó dobozban szintén eltarthatók.
♥ a kosárkák simán elősüthetők mindenféle sütőpapír-sütőlencse, vagy másik forma belenyomása nélkül is.
♥ A recept Michel Roux Tésztavarázs című könyvéből származik

Kosárkák vaníliakrémmel és gyümölcsökkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Krémes - Fehér krémes hókocka
Krémes - Fehér krémes hókocka

1. A tésztához a lisztet, a szalalkálit, a cukrot, sót, margarint és tojást kevés tejföllel jól gyúrható tésztává dolgozzuk össze. 2. Három egyforma cipóra osztjuk, és nagy gáz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefires piskóta (Anyu-féle)
Kefires piskóta (Anyu-féle)

Az egész tojásokat a cukorral (vaníliással is) kikeverni, belekeverni a kefirt, apránként a sütőporral elkevert lisztet is beletenni. Illik bele: meggy, ribizli, savanyú gyümölcs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Diós-csokis keksz
Diós-csokis keksz

1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk úgy, hogy a csokoládé darabkákat csak a végén dolgozzuk bele. 2. A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire...

Elkészítési idő: kb.: 3/4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚROS CSIGA
TÚROS CSIGA

Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk. Hagyjuk, hogy szétmálljon. A lisztet, tojást, édesítőt, joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet, jól összedolgozzuk, majd le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk