menu

Családireceptkönyv.hu

Libamell birsalma-répa mártással


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,3-1,5 kg libamell
1 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 kg szép hibátlan birsalma
1 ek libazsír
2 fej fokhagyma
2 dl száraz rozé bor
♥ PÁC:
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint rozmaring
6 szem szegfűszeg
ízlés szerint vaníliarúd
1 db babérlevél

Elkészítés:


Előző napi előkészületek: a libamellet megmossuk, leszárítjuk, megtűzdeljük fokhagymával, megszórjuk a pácfűszerekkel, megspricceljük olíva-olajjal és fóliába tekerve hagyjuk másnapig pihenni.
Készítünk egy birsalma kompótot szegfűszeggel, vaníliarúddal ízlés szerint cukorral, vagy glukononnal (én ez utóbbit használtam), azt is előző nap, akkor összeérnek az ízek. 1 db birsalmát félreteszünk másnapra.
Egy kisebb fej megtisztított vöröshagymába beleszúrunk 2 szem szegfűszeget. A répát megtisztítjuk, hosszába negyedeljük. 1 birsalmát megtisztítunk, felszeleteljük gyorsan citrommal lekezeljük, hogy ne barnuljon.
Kuktában 1 ek forró libazsíron átforgatjuk a libamell mindkét oldalát, hogy a zsír kiolvadjon belőle, majd gyorsan beledobjuk a répát, az egész hagymát és a felszeletelt birsalmát, kis lángra tesszük, beledobjuk a babérlevelet, ráöntjük a rozét, lefedjük a kuktát és hagyjuk dolgozni. Kb. 1 óra, múlva megnézzük, megpuhult-e, ha kell rozét utánaöntünk és akár még 15-20 percre is tovább puhítjuk.
Ha a mell puha, kitesszük külön tálra, felszeleteljük, kis szaftot öntünk alá és melegen tartjuk.
A kuktában maradt répa-birsalma-hagyma keverékről leszedjük a felesleges zsírt, szükség esetén kis birsalmakompót levével hígítva megturmixoljuk. Kóstoljuk, esetleg sóval, édesítővel kiegészítjük.
Tálalás almás-krumplipürével, kompóttal.

Libamell birsalma-répa mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kecskesajt, sült kápia paprikával
Kecskesajt, sült kápia paprikával

A paprikákat 10-15 percre 220 fokos sütőbe tesszük, majd egy tálba szedjük és szorosan lefóliázzuk. Hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a héjukat, kiterítve kicsumázzuk, eltávolítjuk a magok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött pulyka
Töltött pulyka

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kandírozott narancs /citrom
kandírozott narancs /citrom

https://www.facebook.com/foodandwine/videos/10154822235527848/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj
Karácsonyi Wellington bélszín (Gordon Ramsay receptj

1. Ismét egy klasszikus étel, egy kis csavarással, mert ügyebár nincs karácsony gesztenye nélkül, így ebbe is csempésztünk néhányat. A bélszínt ha kell lehártyázzuk, majd körös-kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk