♥ TÉSZTA
30 dkg finomliszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj
1 tk sütőpor
2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
♥ TÖLTELÉK:
6 ek lekvár/ dzsem
♥ DÍSZÍTÉS :
2 ek porcukor
5 dkg étcsokoládé (gőzön felolvasztva)
1.5 teáskanál napraforgó olaj
Robotgéppel összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára.
1 óra múlva kibélelünk 3 tepsit sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük.
Enyhén lisztezett felületen a a tésztát egy ujjnyira nyújtjuk, és linzer kiszúróval kiszaggatunk 1 teli és 1 lyukas formát.
A tésztát a tepsibe sorakoztatjuk, és 10 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd lekvárral 1 teli és 1 lyukas formát összeragasztunk.
Kis állás után vízgőzben felolvasztjuk a csokit az olajjal, és rácsorgatjuk a linzerekre. Lehet a zacskóra pici lyukat vágni és úgy csorgatni, de lehet kimondottan erre való eszközt is használni.
Végül porcukrozzuk.
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 350 Ft
A tejet és a cukrot langyosra melegítjük, hogy elolvadjon benne a margarin, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élesztő megkelt összedolgozzuk annyi liszttel -amihez adunk eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat egy edényben felolvasztjuk. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockákra tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad és el nem keveredik a vajjal. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a sűrített tejet összemelegítjük. A tojássárgáját a keményítővel összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Ezzel temperáljuk. Visszarakjuk a tűsre, közepes l...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA lisztet összekevertem a sütőporral és a porcukorral. Összemorzsoltam a vajjal, beledolgoztam a tejet és a rumot is. (Ha nem akarna összeállni a tészta, tegyünk hozzá még egy kis...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes