500 g csirkemáj
100 ml olaj
200 g vörös hagyma
1 púpos tk paradicsompüré
1 gerezd fokhagyma
1/2 kk őrölt kömény
1 kk majoranna
1/2 kk bors
1 csapott tk só
1 csapott ek fűszerpaprika
1 kk keményítő
2 dl víz
1 kk őrölt pirospaprika
1 kis paradicsom
Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk.
A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül petrezselymes burgonyával tálaljuk.
ez másik Hozzávalók: 1 bögre rizs (3dl) 50 dkg csirkemáj 15-20 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1 szál sárgarépa felaprítva olaj vaj vöröshagyma petrezselyemzöld só őrölt bor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApró vékony szeletekre vágjuk a fokhagymákat. A csirkemájat beletekerjük a baconbe úgy, hogy 3 db vékony szelet fokhagymát tegyünk 1-1 májhoz. Fogpiszkálóval vagy hústűvel szúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet, félbe vágjuk és mindkét oldalát fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint. A barackot félbevágjuk és belehelyezzük a csirkébe rá sajtszeletet helyezünk. A csirk...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós vízben félkészre főzzük, majd lecsepegtetjük és félretesszük. A rizst megfőzzük. A fokhagymát fokhagymapréssel egy kis tálkába ny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű