♥ TÉSZTA:
50 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 tojás
1 csipet só
1 zacskó szárított élesztő
2,5 dl habtejszín
♥ TÖLTELÉK:
1 kis üveg sűrű lekvár
porcukor a szóráshoz
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelni hagyjuk.
A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki belőle. A köröket négy helyen arányosan elosztva bevágjuk, kb. 1 cm kör maradjon a közepén. Ide lekvárt halmozunk, és a „szirmokat” felhajtjuk.
A rózsákat sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk, kb. 15 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
♥ kb. 20 darab lesz ebből a mennyiségből.
1., Kimérjük a lisztet és a közepébe pottyantjuk az összes hozzávalót. 2., Alaposan összegyúrjuk. Ha nem áll össze a tészta, tehát morzsálódik, akkor adjunk hozzá még tejfölt. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKészítsünk elő egy jénait. Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba. A meggyet az utolsó tejfölös réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és a vajjal, cukorral és baracklével együtt robotgéppel összedolgozzuk. Mikor összeállt, hozzáadjuk a mazsolát is és tortaformába tesszük. Jól meg kell nyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A tojásfehérjét tálban keményre felverjük, a végén 1 cs vaníliás cukrot adunk hozzá. Még 1 percig összekeverjük a habbal. Közben fél liter tejet felforralunk, melybe 1 cs vani...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű