1 kg csirkemell
45 dkg liszt
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál só
5 dl sör
2 kanál ketchup
3 kanál tejföl
Fél centis vastag szeletekre vágom a csirkemelleket és besózom.
Egy tálba teszem a lisztet, tojást, sót, sütőport, és a sört, majd alaposan kikeverem, hogy csomómentes legyen. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapni.
Belemártom a hússzeleteket a tésztába és beleteszem a forró olajba. Addig sütöm, míg aranybarna nem lesz, ha megsült, nedvszívó papírra teszem.
A tejfölt és a ketchupot összekeverem és kész is a szósz.
Rizzsel és szósszal tálalom
A hozzávalókat egy edénybe készítjük a hús kivételével. Sót nem adunk hozzá. Alaposan összekeverjük, amíg homogén eleggyé válik. A csirkemellet feldaraboljuk , és beleöntjük az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összekevert fűszerekkel bedörzsölni a hús darabokat. Egy picit állni hagyni. Pihentetés után megsózni, majd bepanírozni. Lisztbe hempergetni, majd a tojásba, majd a kukoricapeh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFokhagymás csirkemell sült zellerrel Kevés zsiradékon a csirkemellet lesütöttem, közben sóztam, borsoztam. 1 dl Cocomasban elkevertem : 1 ek almaecetet, 3 gerezd reszelt fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét befűszerezem és 200 fokos sütőben puhára-pirosra sütöm. Leszedem a húst a csontról (kézzel!), de nagyobb darabokban hagyom. Kifőzöm a tésztát és leszűröm. Pici olivao...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű