2 dl tej
20 dkg porcukor
2 dkg vaj
Egy magasabb edényt előkészítünk, és beleöntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és a vajat. A hozzávalókat alacsony lángon felolvasztjuk. A masszát forrástól számított 10 percig főzzük, közben folyamatosan kavargatjuk. A massza nagyon habos lesz, de nem kell megijedni, ennek ilyennek kell lennie, és ezért kell a magasabb edény is, nehogy kifollyon.
10 perc után az edényt levesszük a tűzről.
A forró masszát egy hőálló üvegedénybe öntjük, és hideg vízfürdőbe tesszük. Megvárjuk, míg kihűl. A massza forrón elég híg, de a hűlés során besűrűsödik. Néhány óra elteltével már sűrű lesz, az íze pedig olyan lesz, mint a bolti sűrített tejé.
Elkészítés: A tej 2/3 részét felteszem forrni,a tej másik részét kikeverem a tojások sárgájával,a cukorral és a keményítővel. A forró tejhez teszem a vaníliát,és a vajat,majd a kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA husokat nagyon aprora daraljuk es 2 es fel orat fozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a kukoricadarát, vizet és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, az elején néha megkavargatjuk, a végefelé sűr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűDe térjünk rá az egyelőre címben rekedt fogalommal. Receptek maradékokból. A NÉBIH és az OÉTI órákat zengene arról, hogy meddig fogyasztható a maradék étel. Bármilyen fura, sok az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű