menu

Családireceptkönyv.hu

Szecsuáni csípős csirkemell


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 dl víz
40 dkg csirkemell filé
10 dkg sárgarépa
10 dkg vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
1 cs. Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap

Elkészítés:


A kockára, vagy vékony csíkokra vágott csirkehúst erős lángon, hirtelen pirítsuk aranysárgára 2-3 evőkanál olajon.
Adjuk hozzá a nagy kockákra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát. Folyamatosan kevergetve pirítsuk erős lángon 3-4 percig.
Öntsünk hozzá 4 dl hideg vizet, adjuk hozzá a tasak tartalmát, keverjük jól el, és lassú, közepes lángon időnként megkeverve, fedő nélkül pároljuk további 5-8 percig. Tálaljuk párolt rizzsel.

Szecsuáni csípős csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Juhtúrós póréval töltött csirkemellek, sajtszósszal,

A csirkemelleket hosszában vágjuk be, majd hajtsuk szét, mint egy könyvet. Klopfolóval kissé ütögessük meg, majd daráljunk rá borsot, és sózzuk meg. A póréhagymát vágjuk egy centi...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval
Csirkemell burgonyás-zöldséges takaróval

A csirkemellet megmossuk. Leitatjuk a felesleges nedvességet, majd vékonyra szeleteljük. A szeletelt csirkemellet olajjal kikent tepsibe tesszük, majd sózzuk és borsozzuk. A hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
EGYSZERŰ ÉS GYORS SAJTOS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ ÉS GYORS SAJTOS CSIRKEMELL

A csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l
Baconos-gombás csirketekercs, ropogós husi, krémes l

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk