2 tojás
300 ml víz
1 púpozott tk só
500 g liszt
1 ek olaj (a tésztára)
6 tojás
só, bors
20 g vaj
A tojásokat kikeverjük a vízzel és a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet és homogén állagúra keverjük. Nokedliszaggatóval forró, sós vízbe szaggatjuk a masszát, miután újra felforrt szűrőkanállal kiszedjük őket és hideg víz alatt leöblítjük. Végül a nokedliket összeforgatjuk az olajjal. A maradék tojásokat kevés sóval és borssal felverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és amikor már nem habzik, rádobjuk a galuskát. Átforgatjuk, majd ráöntjük a felvert tojást. Lazán rázogatva-kevergetve épp csak addig sütjük, míg a tojás kezd megszilárdulni, nem szabad agyonszárítani. Azonnal tálaljuk a levéből épp csak kikapott, szaftos és ropogós salátával az oldalán.
Salátával tálaljuk
A csirkecsíkokat kis olajon megpirítjuk, hozzáadunk egy evőkanál szójaszószt, sót, borsot, rozmaringot. Amikor már jó színe van, a zöldségeket is. A zöldséggel ismét újra fűszerezz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vékony cikkekre vágjuk, megfuttatjuk a libazsíron, majd felöntjük a vízzel. Amikor a víz nagy része elpárolgott, hozzáadjuk a darált marhahúst. Alaposan lepirítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meg tisztítjuk, kockára vágjuk. A hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával és a többi fűszerrel,a burgonyát b...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús megpirult, akkor hozzáöntjük a paradicsomszó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű