menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó Nagyitól


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
500 g finomliszt
250 g margarin
100 g porcukor
20 g élesztő
1 tojás
1/2 cs. vaníliás cukor
1 klis poharas tejföl
♥ TÖLTELÉK:
200 g darált dió
100 g porcukor
1 kis üveg ribizli lekvár
2 ek rum
♥ MÁZ:
3 ek tejszín
200 g porcukor
2 ek kakaópor
100 g vaj

Elkészítés:


Fogyasztás előtt 1 nappal el kell készíteni, hogy kellően megpuhuljon.
Az élsztőt felfuttatom kevés langyos tejjel, a lisztet elmorzsolom a margarinnal, majd összegyúrom a többi hozzávalóval és cipóvá formázom.
A cipót három részre osztom, az egyiket akkorára nyújtom, mint a tepsi. Közepes méretű tepsit használjunk, amit kizsírozunk, lisztezünk (vagy sütőpapírral bélelünk9
és beleterítjük a kinyújtott tésztát. A tepsiben fekvő tésztát megkenjük a lekvárral. Legjobb savanykás lekvárt választani, mint pl. a ribizli.
Ezt megszórjuk a darált dió és porcukor keverék felével, majd meglocsoljuk 1 ek. rummal. Ezután kinyújtjuk a második cipót, ráhelyezzük a dióval megszórt lapra, kicsit rá is
lapogatjuk, majd megismételjük a kenést, és diós cukorral szórást. Végül kinyújtjuk a harmadik cipót is, és ráteríthük a diós rétegre. Ismét rálapogatjuk, és széleit a tepsi oldalánál benyomkodjuk.
A tetejét villával megszurkáljuk, és 180°-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 35-40 percre. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt a tészta, elkészítjük a mázat. A tejszínt, pocukrot, kakaóport elkeverem és sűrűre főzöm. Ha kellően besűrűsödött, leveszem a tűzről éa belekeverem a vajat. Addig keverem, amíg teljesen elolvadt a kakaós
krémben. Az elkészült mázat a lehült tészta tetejére kenem és hideg helyen hagyom megdermedni. Felszeletelem, és egy napig állni hagyom fogyasztás előtt.

Zserbó Nagyitól

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós-kókuszos sütemény
Túrós-kókuszos sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
citromos szelet
citromos szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Meggyes sztracsatella
Meggyes sztracsatella

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Eckler süti
Eckler süti

Alaposan keverjük ki a tejet a pudingporral. Belekeverjük a hideg tejszínt. Egy 23 cm X 30 cm-es tepsit kibélelünk a keksszel. Fontos, hogy teljes egészében befedje a tepsit, te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk