menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeerdő-torta


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Hv.: piskóta: 6 tojás, 6 ek. víz, 15 dkg porcukor, 12 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 0,5 dl olaj, 1 sütőpor
Ezekből 24-26 cm-es tortaformában kerek piskótát sütünk.

Meggyes töltelék: 1 üveg meggybefőtt, 1 vaníliás pudingpor, 6 dkg cukor
A befőtt levével (3 dl), a cukorral megfőzzük a pudingot, majd a félbevágott meggyet is belekeverjük, kb. 16 szem kivételével. Ezek lesznek majd a díszek a tetején.

7 dl Hulala tejszínt keményre felverünk.

Elkészítés:


A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó és középső lapra körbe, csíkonként váltakozva habzsákból rányomjuk a meggyes krémet és a tejszínhabot. A tejszínből annyit hagyjunk, hogy jusson a tetejére és az oldalára is. (Ha egyszerűsíteni akarjuk, akkor az alsó lapra rákenjük a tejszín 2/3-át, a középsőre pedig a meggyes krémet) Rátesszük a 3. lapot és a maradék tejszínnel kívülről bekenjük az egész tortát. Habzsákból rózsákat nyomunk a tetejére, amikre 1-1 meggyszemet teszünk. A közepét, vagy az oldalát csokireszelékkel díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sült barackos túrótorta
Sült barackos túrótorta

Összegyúrjuk a tészta alapanyagait, majd a tésztával kibélelünk egy kapcsos tortaformát. 180 fokos sütőben félig megsütjük, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a vajat, a porcukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mogyoró szuflé torta
Mogyoró szuflé torta

Szuflé lapok készítése: A tojássárgájákat keverjük el a tejcsokoládéval. A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, keverjük az alaphoz, a finomra darált pörkölt mogyorót melírozzuk a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hédi
Red velvet
Red velvet

Elkészítés: A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
epres – mascarpone krémes piskótarolád, Limara
epres – mascarpone krémes piskótarolád, Limara

Az egész tojásokat a cukorral addig kevertetjük, míg könnyű, habos krémet kapunk. A lisztet és a kakaóport elkeverjük, majd beleszitáljuk a tojásmasszába, apránként, közben óvatosa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk