menu

Családireceptkönyv.hu

Red velvet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


23 cm formahoz

A piskótához
300 g búzaliszt (BL55)
10 g kakaópor - holland
115 g vaj
20 dkg porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
5 g só
250 ml író
ételfesték - piros
5 g szódabikarbóna
5 g ételecet (10%-os)
A krémhez
250 g mascarpone
130 g porcukor
1 evőkanál vanília eszencia
400 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


Elkészítés:
A liszthez adjuk a kakaóport, alaposan elkeverjük, és átszitáljuk.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, tovább keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, ezt is tovább keverjük.
Az íróhoz adjuk a sót, és a színezőt alaposan elkeverjük majd ezt is a vajas masszához öntjük, elkeverjük. (Ha nem sikerül írót venned, azt írják akkor hétharmad joghurt, egyharmad víz keverékével helyettesítheted.)
Hozzáadjuk az átszitált kakaós lisztet, és csomómentesre elkeverjük.
A szódabikarbónát, és az ecetet egy kis tálban elkeverjük (pezsegni fog), majd ezt is a tésztához adjuk, alaposan elkeverjük,
És mehet a vajjal kikent lisztezett tortaformákba. Mivel nekem egy tortaformám van, így a tésztát, hogy tuti egyforma legyen mind a három lap, mérleg segítségével elosztottam, külön kis tálkákban és egymás után sültek meg. 175 C fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük a tortalapokat. (Egy tortalap sül meg 20 perc alatt, persze ha van 3 forma és befér a sütőbe, akkor a 3 sül meg annyi idő alatt.) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült a közepe is. Ha igen akkor kivesszük rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű mascarponét a porcukorral csomómentesre kikeverjük, a tejszínt kemény habbá verjük. (Csak a jól lehűtött tejszínt lehet felverni!) Majd több részletben a mascarponéhoz adjuk, elkeverjük.
Ezzel a krémmel összeállítjuk a tortát. A krémmel a külső részét is bevonjuk.
Végül ahogy szeretnénk, díszítjük. Én az egyik tortalapnak a tetejét levágtam ezt aprító gépben ledaráltam ez ment a tetejére díszítésképp, de lehet belőle az oldalára is tenni, ha valaki szeretné, én ott csak egy habkártyával körbehúztam.
Alapos hűtés után szeleteljük az elkészült vörös bársony tortát.

(Antukné Ildikó receptje)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bodó
Babapiskótás meggyes pudingos torta
Babapiskótás meggyes pudingos torta

A pudingokat megfőzzük, félretesszük hűlni. Közben 4 dl kávéba teszünk 2-2 teáskanál rumot és cukrot. Ebbe forgatjuk meg a piskótákat, majd tortaformába rakosgatjuk. A kicsit kihű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vizes piskótalap
Vizes piskótalap

1. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a vízzel és a szódabikarbónával együtt még egy jó ideig keverjük (a régi szakácskönyvek 10 percet javasolnak). 2. Ezután tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tortába ♥ Krémek (9 recept)
Tortába ♥ Krémek (9 recept)

♥ KÁVÉKRÉM 1 dl erős fekete 10 dkg cukor 3 szelet csoki 3 tojássárga 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Szülinapi epres számtorta
Szülinapi epres számtorta

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és tovább verjük kézi habverővel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a vajas-tojásos-...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk