35 dkg darált háj,
70 dkg liszt,
3 e.k tejföl,
2 tojás,
2 e.k ecet,
1 k.k só,
0,5 t.k cukor,
2 dl langyos tej
Hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk. Hideg helyen 25 perc. A többi tésztát gyúrunk (15 perc). Tésztát kinyújtjuk ujjnyira, lisztes hájat rákenjük, kézzel. Felcsavarjuk, nyújtjuk négyszögre. Alsó részt, felső részt középre hajtjuk. Majd jobb bal oldalát középre. Meglapogatjuk 25 perc. Még kétszer.
A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy nagy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Forgácsszerű masszát kapunk. A 2/3-át egy közepes méretű, kivajazott tepsi aljára nyomkodjuk. Meggyes szószhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű