3 kg paradicsom
fél kg paprika
1 csésze almaecet
1 csésze cukor
2 nagy vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 t.k. fekete bors
1 k.k. szegfűszeg
1 k.k. fahéj
Rakd egy nagy lábasba a paradicsomot, a paprikát,az almaecetet, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és alacsony lángon kezd el főzni.
Időnként kevergesd meg, nehogy leégjen. Egy óra után passzírozd át, és a botmixerrel is dolgozd meg alaposan.
Majd add hozzá az ízesítőket, a cukrot, a sót, a borsot, a fahéjat, a szegfűszeget, és főzd még további három órán át.
Ne feledkezz meg a kevergetésről se! Közben kóstold meg, ha szükséges, tegyél hozzá fűszert.
Amikor már elég sűrű, töltsd ki nagyon alaposan elmosott üvegekbe, majd takard be pléddel, és már az dunsztban hagyd kihűlni.
A paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma feldarabolva (mi daráltuk nagy lyukú darálóval), feltenni főni, hozzá az olaj, só, fehérbors. Alaposan összefőzni mindent, hozzáadni a fűsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden kiló zöldséghez 1 evőkanál sót számolunk! Összekeverem az egészet Üvegbe töltöm, lezárom. A 5-10. naptól "sziszegtetni kell, kiengedni a felesleges gázokat. 1 hét múlva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA bazsalikomot nem túl apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, karikázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajban. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a felkarikázott paradicsomot, majd fedő nélkü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent apróra vágokbelerakok egy lábosba és elkezdem főzni a cukor és az ecet kivételével. Ha megpuhult a paradicsom, turmixba teszem és pépesítem. Ezután egy kis lyukú szűrőn i...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű