1 nagyobb csirkemell
250g bacon
150g parmezán
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
4 ek liszt
0,5 dl olíva olaj
só és bors
A csirkemellet középen kettévágjuk, majd 2-2 szeletet vágunk belőle.
A lisztet összekeverjük a parmezán felével, majd többször megforgatjuk benne a húst.
Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt olajon megpirítjuk a bacont. Ha a bacon már ropogós, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, illetve visszatesszük a húsokat és összefőzzük.
Ízesítjük, sóval, borssal, esetleg szerecsendióval. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon is sós)
Megszórjuk reszelt parmezánnal, majd tálaljuk.
A csirkedarabokat megmosom, a vöröshagymát apróra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára, a fokhagymát péppé zúzom.. A hagymát üvegesre párolom az olajon, hozzádobom a paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellett olajon megsütjük, fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel, hogy párolódjon. Csomómentesre keverjük a szószt, ráöntjük a csirkére és tovább sütjük, míg be nem sűrűsöd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő á...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és paradicsomos alaphoz adjuk. A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű