2,5 kg káposzta
2 kb uborka
2 kg paprika (minél vegyesebb színű a paprika, annál gusztusosabb a savanyúnk)
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol (kis fej)
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 e.k. szalicil
1 k.k. borkénpor
A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 e.k. szalicilt, 1 k.k. borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni.
Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük.
A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű