menu

Családireceptkönyv.hu

Mindentbele 24 órás savanyúság


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2,5 kg káposzta
2 kb uborka
2 kg paprika (minél vegyesebb színű a paprika, annál gusztusosabb a savanyúnk)
1 kg vöröshagyma
3 szál sárgarépa
1 fej karfiol (kis fej)
10 dkg só
40 dkg cukor
6 dl ecet 10 %-os
1 e.k. szalicil
1 k.k. borkénpor

Elkészítés:


A hozzávalókat megmossuk és felszeleteljük, vagy ha van zöldséggyalunk akkor azzal legyaluljuk.
Mikor minddel kész vagyunk, akkor még "szárazon" egy nagy tálban összekeverjük.
Erre rárakunk 10 dkg sót, 40 dkg cukrot, 6 dl 10 %-os ecetet, 1 e.k. szalicilt, 1 k.k. borkénport, majd jól átkeverjük, kézzel. Másnapra bőséges levet enged és kész, akár lehet is enni.

Kis adagokban akár üvegbe is rakhatjuk, vagy műanyag, fedeles, zárható, csalamádés vödörbe is tehetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Megsütve, ecetes lében érlelni.
Megsütve, ecetes lében érlelni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA
ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk