menu

Családireceptkönyv.hu

Ecetes hagymasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vöröshagyma
1 kg lilahagyma
só, cukor, ecet, korriander, mustármag ízlés szerint

Elkészítés:


A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni.

Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korrianert és a mustármagot (mindenből ízleséünknek megfelelő mennyiséget tegyünk).

A hagymát tiszta befőttes üvegekbe tesszük rétegesen: egy réteg fehér hagyma, egy réteg lila hagyma, ismét fehér hagyma, majd végül felöntjük az ecetes lével. Rátekerjük a tetőt és hűtőbe tesszük.

3 nap múlva fogyasztható

Ecetes hagymasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen
385.Uborka, és paprika savanyítás hidegen

Teszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel enged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ropogós kovászos uborka
Ropogós kovászos uborka

Az uborkát megmossuk, majd egy új, tiszta konyhai szivacs dörzsikés részével finoman megsikáljuk. Tényleg csak óvatosan, hogy a héját ne dörzsöljük le! A vizet felforraljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Cékla savanyúság üvegben
Cékla savanyúság üvegben

A megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Roxána
Székelyáposzta
Székelyáposzta

Pörkölt alapot készítünk a hússal. Káposztát össze vágjuk és megmossuk majd össze főzzük a pörkölttel. Vízzel felöntjük majd össze forraljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk