40 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 1 e.k méz, 1 e.k cukrozatlan kakaópor, 1 tojás, 1 sütőpor
Krém: 10 dkg vaj, 1 e.k kakaópor, 2 e.k nutella, 8 dkg porcukor
A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, és a mézet, és még pár percig kevergetjük. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön – külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy kicsit lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának érezzük. A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen is díszíthetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ne süssük túl, mert kiszárad! A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat. Kb. 55 darab lesz belőle, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és mekkorára szaggatjuk. Másnap még finomabb, ahogy a krém és a keksz összeérik. A lisztet kevergetjük ¾ rész finomlisztből és ¼ rész réteslisztből.
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 2. Lisztezett felületen legalább egy centi vastagra nyújtjuk. 3. Virágokat szaggatunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tojás sárgákat a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, majd a sóval kemény habbá vert fehérjét. Ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖntsük bele egy edénybe a tejszínt, és a tejet, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a száráról lecsipkedett bodzavirágot. Ezután tegyük fel a tűzre, és kevergetve m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes-A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. -Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. -Egy lábasba t...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes