1 kg burgonya
10 dkg vaj
só ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át.
Vajazott tepsibe egymás mellé sorakoztatjuk, és megsózzuk őket. Mindegyik tetejére pici pirospaprikát szórunk, és ráteszünk egy-egy "fokhagyma gerezdnyi" vajat.
Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Kisebb fej karfiolt rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, krumpli törővel pépesítjük. Langyos állapotban hozzákeverünk 2-3 kanál cocomas krémet, őrölt bor...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a két lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a vizet és olajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Átlátszó fóliával letakarva 15 percig pihentetjük. Osszuk 10 egyenlő gombóccá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelni, hozzá adni a tojást, lisztet, jól össze dolgozni, hosszúkásra forrmázni ( mint a núdlit) és forró olajban rövid idő alatt kisütni ( nem sza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű