menu

Családireceptkönyv.hu

Cukkinikrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 25 dkg-os cukkini
• fél liter főzőtejszín
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd foghagyma
• 2 evőkanál liszt
• csöpp plaj
• só
• bors
• ételízesítő
• 1 zsemle
• kevés zöldség zöld

Elkészítés:


1. A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kiszedjük, nagylyukú reszelőn lereszeljük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. A reszelt cukkinihoz adjuk, együtt pároljuk.
3. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belereszeljük a foghagymát. A tejszínt elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a leveshez. A zöldségzöldet felaprítva szintén hozzáadjuk, majd összeforraljuk.
4. A zsemlét felkockázva, egy serpenyőben kevés olajon megpíritjuk. Forrón tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szárított kenyér kockával, leves gyönggyel vagy trappista sajttal tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pórés medvehagyma krémleves
Pórés medvehagyma krémleves

A póréhagymát vékonyra szeleteljük fel. A krumplit vágjuk kisebb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy edénybe hevítsük fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Húsleves
Húsleves

A húst megtisztítjuk,jól megmossuk,majd fel rakjuk egy nagyobb lábasban főni.Ha felforrt,leszedjük a habját és még pár percig főzzük.Ezután én leöntöm a vizet róla és új vízben rak...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Magyaros lencseleves
Magyaros lencseleves

A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Ter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Bazsalikomos paradicsomleves recept
Bazsalikomos paradicsomleves recept

1 A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.2 Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk