menu

Családireceptkönyv.hu

Keksztekercs besamelles krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált keksz
2-3 ek kakaó
kézmeleg tej, amennyit felvesz
15-20dkg olvasztott vaj
kókusz,
liszt, tej, vaj

Elkészítés:


Keksz tekercs recept. Kb. 1 kg darált keksz, teszek bele 2-3 evőkanál kakaót, és kéz meleg tejjel keverem össze. Én kézzel dolgozom össze, nekem úgy kényelmesebb. Amikor kapok 1 jó masszát, a kész masszához kb. 15-20 dkg olvasztott vajat teszek, és azt is összedolgozom.kb. 4 részre osztom. Nagyméretű folpackon kinyújtom, de úgy, hogy porcukrot szórók alá, és rá, úgy könnyű kinyújtani. De közben ha ragad, szórjál még rá cukrot, vagy kókuszt. Én felesbe csinálom. Azért nincs is a kekszbe cukor, mert nekünk ennyi elég. Közben tejből csinálok 1 sűrű besamell mártást /tej-liszt/. Hagyom kihűlni. Vajat kb-25 dkg-ot kikeverek cukorral, kókusszal. A kihűlt besamell mártáshoz teszem a vajat, és jól összedolgozom a kettőt. Nagyon selymes, finom krémet kapok. Ezt teszem a kinyújtott kekszre. Fogom a folpack végét, és feltekerem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tojáslikörös öszibarack desszert
Tojáslikörös öszibarack desszert

A tejszint a 2 habfixalóval felhabosítjuk majd a mascarponéval összekeverjük cukorral és a likörrel izesitjük. A babapiskotát kisdarabokra törjük, egy húsklopfoló pont megfelel er...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ostya recept/ a szlovák nénitől szoktam venni/
Ostya recept/ a szlovák nénitől szoktam venni/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Japán szelet
Japán szelet

A 6 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Amikor elkészült, megfőzzük a krémet, ehhez a tojássárgáját a cukorral a rétesliszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémmé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gumicukor egészségesen
Gumicukor egészségesen

Öntsük egy lábasba a gyümölcslevet és az eritritet (vagy nyírfacukrot), keverjük el benne a zselatint, és melegítsük össze. Forrnia nem szabad, mert attól tönkremehet a zselatin. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk